Història
L’entitat Centre de Gestió de Serveis Pacem, S.L. (C.G.S. Pacem, S.L.) gestiona, en la modalitat de concert amb la DGPS del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, el servei d’atenció precoç de l’àmbit territorial de la comarca de l’Alt Empordà. Aquest servei es presta en el Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç Pacem (CDIAP Pacem) que forma part de la Xarxa de Serveis Socials de Responsabilitat Pública, integrada en el Sistema Públic de Serveis Socials.
Està inscrita al Registre d’Entitats i Serveis i Establiments Socials, Secció d’entitat privada d’iniciativa mercantil, amb el número E04284.
El CDIAP Pacem va iniciar la seva activitat al gener de 1989 i està inscrit al Registre d’Entitats i Serveis i Establiments Socials amb el número S01296.
El CDIAP Pacem atén, de forma gratuïta, la població infantil de la Comarca de l’Alt Empordà que presenta trastorns en el seu desenvolupament o que es troba en situació de risc de patir-los, amb independència de quina sigui la causa (neurològica, sensorial, psicològica o social).
El CDIAP Pacem està associat a la UCCAP (Unió Catalana de Centres de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç), entitat federativa que agrupa als Centres de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP) amb l’objectiu de legitimar un interlocutor representant del sector davant les Administracions públiques i Institucions en general.
Missió
El Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç Pacem (CDIAP Pacem), té com a missió detectar i atendre, el més aviat possible, als infants de l’àmbit territorial de la comarca de l’Alt Empordà, des la concepció fins als 6 anys i llurs famílies, amb trastorns en el desenvolupament o risc de patir-los, i prevenir les situacions que els poden provocar.
Visió
La visió del CDIAP Pacem és donar cobertura de les necessitats, en el camp de l’atenció precoç, als infants de l’àmbit territorial de la comarca de l’Alt Empordà, des la concepció fins als 6 anys i llurs famílies, amb un òptim nivell d’atenció i qualitat.
Valors
Els valors en què es basen les actuacions del CDIAP Pacem són:
- Innovació i actualització constant: fomentant processos d’innovació per la millora d’atenció.
- Proximitat: potenciant l’atenció individual i personalitzada de l’infant i les seves famílies.
- Democràcia: basant-nos en un sistema de gestió democràtica i participativa.
- Treball en equip: potenciant el treball interdisciplinari i transdisciplinari com a model assistencial.
- Treball en xarxa: potenciant la relació amb els recursos de la zona.
- Formació continuada: elaborant accions formatives per millorar les competències i les actituds dels professionals.
- Procediments eficaços: establint processos d’avaluació continuada que afavoreixin l’avaluació i millora.
- Prevenció: des dels diferents nivells de prevenció actuant per intentar evitar l’aparició de les dificultats alhora que pal·liar la gravetat i les complicacions quan es presenta el trastorn.
- Priorització de recursos/objectius: establint criteris d’avaluació continua dels principals objectius a aconseguir.
- Ocupació estable: potenciant l’ocupació del sector.
- Responsabilitat social: tenint en compte la sostenibilitat, la solidaritat, l’ètica en l’atenció als usuaris i col·laboradors, l’atenció a la llengua i cultura.
- Acompliment de la legislació vigent: vetllant en tot moment pel compliment legal.
- Atendre les necessitats i expectatives dels agents implicats en l’atenció a la petita infància i el conjunt de la comunitat.
- Implicació i participació: La política i estratègia del centre es difon dins de l’equip de professionals i al públic en general per garantir el seu enteniment i la implicació de tots els grups d’interès.
Equip
El CDIAP Pacem disposa de professionals amb especialització en desenvolupament infantil per cobrir les àrees biopsicosocials i del personal de suport administratiu, recepció i serveis suficients per atendre els infants.
L’equip multidisciplinari del CDIAP Pacem està format per:
- Un metge neuropediatre
- Sis psicòlegs/òlogues
- Dos logopedes
- Dos fisioterapeutes
- Una treballadora social
Actualment la treballadora social realitza les funcions de Coordinadora tècnica.
